Arken Zoo

Hundparkering

Bakgrund

Arken Zoo ville hitta ett sätt att kommunicera över högsommarsäsongen 2019, på ett sätt som till fullo levde upp till deras tagline ”Vi älskar djur”.

Just under de varmaste sommarmånaderna, och just vid de köpcenter där man hittar många av Arken Zoos butiker så finns det ett problem som faktiskt kan leda till livsfara för våra allra bästa vänner: Hundar som blir lämnade i en bil på en parkering i solen, medan husse/matte går i de luftkonditionerade butikerna.

Lösning

Så utöver att dra uppmärksamhet till denna situation, och förklara just hur varmt och farligt det faktiskt kan bli i en stängd bil – så valde vi att erbjuda en lösning på problemet: En hundparkering där man kan lämna sin hund i en säker och trygg miljö medan man shoppar, och där man när som helst kan titta till sin fyrbenta kompis över en live-strömmad webbkamera.

Resultat

Under kampanjperioden så uppmärksammades initiativet väldigt positivt i Arken Zoos sociala kanaler – men utöver detta fick personalen massvis med såväl uppskattande, intresserade som tacksamma kommentarer av kunder i butikerna, för att de gjorde något som tog ett större ansvar kring situationen än att bara informera om den. Och bäst av allt: Ett stort antal hundar fick en härlig sval stund på hundparkeringen istället för att sitta och vänta i en varm bil.